sâmbătă, 6 ianuarie 2018

Icoana făcătoare de minuni, Maica Domnului Odighitria, a fost adusă la Mănăstirea Ciuflea


Icoana făcătoare de minuni "Maica Domnului Odighitria", ceea ce din greacă înseamnă "îndrumătoare", a fost adusă astăzi la Mănăstirea Ciuflea din Capitală. Zeci de enoriaşi au întâmpinat-o la poarta lăcaşului sfânt. Obiectul de cult a fost adus din oraşul Baital, Ucraina.

Oamenii spun că au venit să se roage la icoană pentru sănătatea celor dragi, pentru a fi păziţi de boli, dar şi pentru a putea aduce pe lume copii.

"Am venit să ne rugăm pentru sănătate mai mult. Pentru binele tuturor, am auzit că sunt foarte puternice moaştele care vor apărea astăzi în această biserică."

"Ne rugăm pentru sănătate şi bunăstare. Pentru ca pe pământul nostru să fie pace şi pentru ca noi toţi să trăim în armonie."

"Pentru sănătate, pentru bunăstarea în familie, pentru copii ţi nepoţi. Am fost şi la mănăstire în regiunea Odesa, satul Baital. Este o icoană foarte puternică, este şi izvor de scăldat. "

Părintele Antonie Cumpătă spune că miracolele pe care le face această icoană sunt nenumărate.

"Prima dată când a fost adusă icoana în Chişinău, în anul 2011 s-au întâmplat trei minuni într-un singur loc. O mamă cu un copil, care nu vedea, vedea doar în nişte chipuri şi au venit să se roage la această icoană, iar copilul ei i-a zis: Mama, eu văd!", a spus preotul Antonie Cumpătă.

Icoana se va afla la Chişinău până în data de 20 ianuarie, atunci când ortodocşii de stil vechi îl cinstesc pe Sfântul Ioan Botezătorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu